perjantai 28. elokuuta 2015

Hämeen Klubitalo

Perjantaina 28.8. kävimme vierailulla Hämeen Klubitalolla, joka on vuonna 1993 perustetun mielenterveysyhdistys Hämi Ry:n ylläpitämä kohtaamispaikka mielenterveysongelmista kärsiville. Itse klubitalo on aloittanut toimintansa vuoden 2012 alussa ja tällä hetkellä siellä työskentelee viisi sosiaali- ja terveysalan koulutuksen omaavaa työntekijää ja yksi ravitsemusalan ammattilainen.

Mielenterveyshoito on huomattavasti kehittynyt viime vuosikymmenien aikana ja osastohoidon sijasta on pyritty keskittymään avohoitoon. Hämeen Klubitalo on tällaisesta avohoidosta erittäin hyvä esimerkki. Tavoitteena on lisätä jäsenten osallisuutta sekä henkistä hyvinvointia ja toiminta perustuu siihen, että jäsenet itse osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä päätöksentekoon ja toiminnan kehittämiseen yhteistyössä ohjaajien kanssa. Yhteiskunnalle Hämeen Klubitalon ja muiden vastaavien paikkojen toiminta on hyvin kannattavaa, sillä se vähentää huomattavasti mielenterveyspotilaiden sairaalahoidon tarvetta.

Hämeen Klubitalon toiminta on hyvin laajaa ja monipuolista. Itse talolla toimii muun muassa kahvila ja kirpputori ja siellä järjestetään jäsenille toimintaa päivittäin. Jäsenet itse huolehtivat myös muun muassa ruuanlaitosta. Jäsenet osallistuvat itse myös erilaisten aktiviteettien, kuten urheilutapahtumien ja retkien järjestämiseen.

Paikasta meille jäi hyvin positiivinen mielikuva ja klubitalolla vallitsi hyvin lämmin ja vastaanottavainen tunnelma. Toiminnan monipuolisuus myös yllätti positiivisesti ja oli hyvä kuulla, että jäsenet ovat toiminnassa niin aktiivisesti mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti