tiistai 25. elokuuta 2015

Uusi ryhmä, uudet kuviot

Elokuun 10. päivä oli taas aika startata Dumela-koulutus uuden ryhmän kanssa. Kurssin pari ensimmäistä päivää kului lähinnä toisiimme tutustuessa ja nimien opettelemisessa, mutta pian pääsimme jo itse asiaan. Ryhmähenki meillä on ollut hyvä ja tulemme kaikki toistemme kanssa hyvin juttuun, mikä on tehnyt kurssin tunnelmasta rennon.

Työtä meillä on nyt takana jo vähän päälle kaksi viikkoa ja aika on mennyt todella nopeasti. Olemme oppineet paljon uutta niin työnhakuun ja opiskeluun liittyvistä asioista, kuin myös meistä itsestämme. Meillä on käynyt kurssilla paikanpäällä mielenkiintoisia vieraita ja olemme myös itse käyneet ryhmän kanssa tutustumassa eri työpaikkoihin, kuten poliisilaitokseen ja sairaalaan. Erilaiset vierailut ovatkin mielestäni olleet hyvin tärkeä osa kurssia, sillä uskon että niistä on ollut monelle paljon hyötyä tulevaisuudensuunnitelmien selventämisessä.

Dumela-kurssi on myös tuottanut tulosta jo kahden viikon jälkeen, sillä osa meistä on jo päässyt töihin tai opiskelemaan ja esimerkiksi itse aloitan ensi viikosta alkaen työkokeilun hyvin mieleisessä paikassa, jota tuskin olisin itse edes tullut ajatelleeksi ilman kurssia.

Kurssissa itse olen arvostanut ehkä eniten sitä, että meidän nuorten omat toiveet on otettu erittäin hyvin huomioon ja ohjausta on saanut myös paljon yksilöllisesti. On myös ollut mukavaa, että koulutus ei ole ollut pelkkää istumista ja kuuntelemista, vaan olemme tehneet muun muassa paljon erilaisia harjoituksia, joista osassa olemme saaneet käyttää myös omaa luovuuttamme. 

Uskon, että me kaikki olemme jo tähän mennessä saaneet kurssin aikana paljon arvokasta tietoa, joka tulee varmasti olemaan hyödyksi tulevaisuudessa. Kurssille osallistuminen on siis ainakin omalla kohdallani ollut erittäin hyvä päätös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti